Hartwijk KettingAlles veilig aan de ketting:

Met het keurmerk. Of het nu gaat om de beveiliging van uw huis, uw fiets, scooter of motor, of andere "mobiele objecten" als bijvoorbeeld een caravan of boot, wanneer dit gebeurt met goedgekeurde sloten vermindert u de kans op inbraak of diefstal aanzienlijk.


   

Tweewielers

Het aantal fietsendiefstallen per jaar in Nederland is schrikbarend hoog. Daarover zijn de statistieken eensluidend. De inschatting is dat er jaarlijks rond de 800.000 fietsen gestolen worden. Logisch dat fietsendiefstal daarom hoog in de ergernis top 10 staat. Als u uw fiets ergens achterlaat, zet hem dan altijd op slot, ook als u maar eventjes weg bent.

Een goed slot herkent u onder andere aan het ART-label. Een slot met dit label voldoet aan hoge eisen. Soms is het verstandig uw fiets met een extra slot (een beugel- of kabelslot) vast te zetten. Maak de fiets dan altijd met frame en voorwiel aan de "vaste wereld" vast (bv brug of fietsenrek). Denk eraan om het slot zo hoog mogelijk vast te maken. Als het slot niet op de grond hangt, kan er minder makkelijk met stenen op geslagen worden. Bij een kettingslot is het beter om de ketting een paar keer om de paal te wikkelen dan los te laten bungelen. Op deze manier blijft u dieven een stap voor.

 


 

Andere (ver)voertuigen

Sloten voor caravans, aanhangers en buitenboordmotoren worden gecertificeerd door de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Producten die aan deze hoge eisen voldoen, zijn te herkennen aan het teken wat hiernaast afgebeeld is. Hieraan kunt u zien dat de producten die u koopt voldoen aan kwaliteitseisen die zijn opgesteld door een onafhankelijk en deskundig instituut. Veelal stellen verzekeraars al in hun polisvoorwaarden eisen aan het afdoende beveiligen van de objecten en stellen zij gunstigere premies in het vooruitzicht als u hieraan voldoet.