Dat snijdt hout

Hartwijk houtbewerking 01Bijna vanaf de oorsprong van de mensheid maken mensen al voorwerpen en gereedschappen van hout. Dit dankbare materiaal heeft een speciale aantrekkingskracht, een feit dat wordt aangetoond door de blijvende en overvloedige aanwezigheid ervan in het dagelijks leven.

Hout bewerken kent vele facetten, van schaven tot frezen en van zagen tot draaien. Of u nu uit noodzaak bezig bent met houtbewerking of werkstukken maakt uit passie voor het materiaal, bij het bewerken van hout is kennis én geschikt gereedschap van groot belang.

Kennis van de verschillende houtsoorten zoals type, hardheid, structuur en kleur is bepalend voor het eindresultaat.

Dat geldt ook voor het gebruikte gereedschap. Een zaag met een verkeerd zaagblad of een verkeerde guts kan een onbruikbaar resultaat geven.

Hartwijk houtbewerking 02Bij houtbewerking zijn er een aantal basisbewerkingen, die steeds weer terugkomen bij het maken van een voorwerp of werkstuk.

Alle bewerkingen die te maken hebben met het vlakken (glad maken), aftekenen, meten en zagen.

Hartwijk houtbewerking 03De hele reeks verbindingen die de eigenschappen en functies van hout vergroten, van zwaluwstaartverbinding, open pen-gatverbinding tot deuvelverbinding. Bewerkingen die te maken hebben met samenvoegen, lijmen en installeren van metalen onderdelen en allerlei vormen van afwerken (lakken, verven, beitsen etc.).

Hartwijk houtbewerking 04Bewerkingen die te maken hebben met samenvoegen, lijmen en installeren van metalen onderdelen en allerlei vormen van afwerken (lakken, verven, beitsen etc.).

Hartwijk houtbewerking 05Ook de meest ervaren houtbewerkers weten Enorm te vinden als het gaat om goed gereedschap dat nodig is voor hout- bewerking. Onze vakkundige medewerkers helpen u graag