Met een gerust gevoel op vakantie 

U moet er niet aan denken: u komt thuis van uw werk of vakantie en uw hele huis is overhoop gehaald – er is ingebroken.. Voorkomen is heel moeilijk, maar het de inbrekers lastiger maken kan wel. Hanteer de onderstaande anti-inbraak tips en u verkleint de kans dat er ingebroken wordt.

Hartwjik Veiligheid zomerDenk dus tijdens de voorbereidingen voor uw vakantie ook aan uw eigen huis.

Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen continu gesloten, nooit een lampje aan etc. Het advies is dus het huis een bewoonde indruk geven. Vergeet niet dat inbrekers met de tijd meegaan, dus wees voorzichtig met social media. Ook daar moet u zichzelf beschermen.

 1. Sluit al uw ramen (ook uw toilet- en badkamerraampjes) en doe alle buitendeuren op slot.
 2. Vraag uw buren om uw woning in de gaten te houden.
 3. Laat vuile vaat op de tuintafel en het aanrecht staan.
 4. Heeft u kleine kinderen? Laat dan wat speelgoed zichtbaar in de woonkamer liggen.
 5. Heeft u planten in de vensterbank staan, laat deze dan ook tijdens uw vakantie daar staan en  vraag of iemand ze water geeft.
 6. Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting.
 7. Vraag iemand uw brievenbus te legen en de gordijnen 's avonds te sluiten en 's ochtends te openen. Vraag of ze de post op een plek uit het zicht willen leggen
 8. Laat de buurjongen zijn auto voor uw deur zetten..
 9. Laat geen containers langdurig aan de weg staan of laat geen volle vuilniszakken achter.
 10. Zet uw fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
 11. Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer en waar u met vakantie bent. Zorg ervoor dat ze in geval van nood uw woning in kunnen. Geef ze trein- en/ of vliegnummers van vertrek. Geef merk, type en kenteken van uw auto op.
 12. Maak geen melding op Twitter, Facebook of op andere social media-sites dat u op vakantie gaat. Wees ook voorzichtig met uw afwezigheidsbericht op uw voicemail en in uw e-mailprogramma. Wees ervan bewust dat criminelen berichten meelezen, pas berichten hierop aan. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.Gebruik op social media niet uw volledige naam, maar bijvoorbeeld een afkorting. Controleer uw profielen  en bekijk ook op zoekmachines welke persoonlijke informatie, zoals naam, adres en telefoonnummer van uzelf is terug te vinden. Verwijder uw persoonlijke informatie.
 13. Merk en registreer waardevolle spullen.
 14. Laat waardevolle spullen, zoals laptops en mobiele telefoons niet voor het raam in het zicht staan.
 15. Leg uw ladder en container vast met een ketting.
 16. Zorg voor goede buitenverlichting.

Huis beveiligen

Naast slim en verstandig met uw huis omgaan, is een goede beveiliging van ramen en deuren ook ten zeerste aan te raden. Zo maakt u het inbrekers extra lastig. De meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers en die laten zich echt wel tegenhouden door goed hang- en sluitwerk.

Hatwijk inbraakpreventie 01

Inbraakpreventie
Bij 95% van alle inbraken wordt met eenvoudig gereedschap door gelegenheidsinbrekers in slechts enkele seconden een woning geforceerd. Laat u dat niet overkomen en wees voorbereid!

Hartwijk brandpreventie 02

Brandpreventie
Zowel bij u thuis als op uw werk is het noodzakelijk om direct te kunnen reageren bij beginnende brandjes. Bij Hartwijk hebben we daar het materiaal voor dat u daarbij kunt gebruiken.

Hartwijk brandpreventie 03

Bewegwijzering
Een goede bewegwijzering in het gebouw biedt duidelijkheid in noodsituaties. Ook op dit gebied heeft Enorm en uitgebreid assortiment

Hartwijk kluis Raat 04Kluizen
Plaats uw waardevolle spullen achter slot en grendel in kluizen, datasafes en documentenkasten. Voor ondernemend Nederland hebben we ook afstortkluizen.

De Raat

Hartwijk Sloten 05

Sleutels 

Hartwijk levert en monteert verschillende profielcilinders, die zowel gelijksluitend, als in een sluit(sleutel)systeem geleverd kunnen worden. Maar ook uitgebreide sluitplannen waarin heel veel mogelijk is. Van een hangslot tot het slot in uw bureaulade, alles is in een systeem te passen.

Hartwijk persoonlijkebescherming 06

Pers. bescherming 
Bij het klussen moet je, soms volgens de wet, je goed beschermen. Wij zijn volledig op de hoogte van de regels en hebben een groot assortiment zoals werkkleding, schoeisel, veiligheidshelmen, gelaatschermen, veiligheidsbrillen en gehoorbeschermers.


In noodverlichting en zelfs toegangscontrolesystemen kunnen wij trouwens ook voorzien.