Last van condens, schimmelvorming of muffe luchtjes?

Dan heeft u overtollig vocht in huis en waarschijnlijk ook veel huisstofmijt. Te veel vocht beschadigt uw huis. Behang, verf en stucwerk laten los, het vocht trekt ongedierte aan, veroorzaakt schimmel en tast hout aan. Maar vocht is ook niet goed voor uzelf. Vocht maakt u gevoelig voor verkoudheid en versterkt de effecten van gewrichtsreuma, astma en andere luchtwegaandoeningen. Daarom moet in een vochtig huis de verwarming hoger staan dan in een niet vochtig huis.

Vocht in huis is onvermijdelijk. Een gemiddeld huishouden zorgt dagelijks al voor zo'n 10 liter vocht door o.a. afwassen, koken, kleding wassen, douchen en baden. Zelfs uw planten dragen bij aan de vochtigheid van uw woning. En omdat veel huizen tegenwoordig goed geisoleerd zijn, kan vocht vaak maar moeilijk weg.

Hartwijk zibro climaEen Zibro Clima ontvochtiger maakt korte metten met vochtoverlast. Door de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau te brengen, creëert u een hygiënisch en gezond binnenklimaat. Dat is voor iedereen prettiger, maar zeker voor mensen met allergieën, astmatische of reumatische aandoeningen.

Bovendien is minder vocht beter voor het behoud van uw behang, stucwerk, meubels en apparatuur. Ontvochtigers zijn gemakkelijk te bedienen en te verplaatsen en hebben een uitneembaar waterreservoir. Ook permanente afvoer is eenvoudig te realiseren. Daarnaast zijn er ook nog de diverse soorten Vochtvreters. Een vochtvreter is een apparaat dat vocht, condens en muffe geurtjes effectief bestrijdt en bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Een oplossing waar u geen omkijken naar heeft en waar geen stroom aan te pas komt.